Samsung Combi-oven CP1395 foutmelding E-32

Foutmelding E 32

Weegsensor na deze ingreep verschijnt de foutmelding E-32 niet meer,

maar is de weegfunctie niet meer beschikbaar!

Hierbij de oplossing:

 1. Verwijder eerst binnenin de glasplaat met rooster en daarna het draaiplateau. (dwz verwijder losse dingen in de oven)
 2. Leg de Magnetron op zijn kop neer.
 3. Verwijder aan de buitenkant aan beide zijkanten de schroef midden onder.
 4. Verwijder de bodemplaat. Aan voorkant krijg je hem moeilijk los, dus buig de bodemplaat wat omhoog en zet er iets tussen zodat je makkelijker in de binnenkant erbij kan).
 5. je ziet nu 3 kabeltjes die aan elkaar vast zitten en richting een printplaatje gaan.
 6. trek dit stekkertje er van af.
 7. verbind in het stekkertje het meetsignaal (aangegeven met SA) met de 5V. Dit kun je doen met bijv. een paperclip die je ombuigt en van het ene gaatje in het andere gaatje steekt (ik heb hiervoor een nietje gebruikt, dat paste beter). De codes SA en 5V zie je op het printplaatje staan, daaraan kun je herkennen welke gaatjes in de stekker met elkaar moet worden verbonden. (Dus de indicatie SA en 5V staan op printplaat en niet op het stekkertje zelf)
 8. plak de paperclip (of nietje) af zodat er geen contacten blootliggen.
 9. plak de kabel ergens aan vast zodat deze niet los rondslingert. Gebruik hiervoor tie-rips.
 10. De oven denkt nu dat de magnetron maximaal beladen is en de foutmelding E32 is dus weg. Echter, ga je de sensor gebruiken (dwz druk je op de knop voor gewichtssensor), dan krijg je foutmelding E31 (te zwaar beladen). Gebruik je de sensor niet, dan krijg je ook geen foutmelding of the Samsung CP1395:

 

 1. turn it over
 2. remove the bottom
 3. release the connector cable with 3 wires from the socket on the electronic card
 4. take a paper clip and insert clincher in the two little holes of the connector shorting signals VS and 5V. (GND and leave it is.)
 5. use the tape to secure the paper clip connector
 6. Do not reconnect the cable to the socket but fasten it to the wall of the oven.
 7. Error E32 is replaced by the error E31 (overweight) The big advantage of this error is that allows you to use all the functions of the oven, except the scale !!